Telenord er en af norges største virksomheder, som også er kendt i Sverige og Danmark for deres produkter. Det er en virksomhed som tilbyder mobilservice og internet til private og erhverv. Det er en virksomhed som har vækstet utrolig meget igennem de sidste mange år og deres forventning til 2023, er at de vækster yderligere med 20% på deres omsætning.

Telenord blev grundlagt i Norge i 1855 af den norske regering. De havde i 2021 mere end 16.000 medarbejder og det tal er vokset en del siden. De har blandt andet også Yettel Bulgari, Telenord Pakistan og Talkmore. 

Herunder kan du se en graf for Telenord aktien igennem det sidste 5 år. 

Graf over Telenord Aktier

telenord aktier

Telenord Aktier: Vores anbefaling

Her på norskeaktier er vores mission at give dig alt den information vi kan finde om norske virksomheder, så du kan træffe den helt rigtige beslutning inden du køber aktier i virksomheden.

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Telenord: Udbytte

Telenord er en norsk virksomhed som udbetaler udbytte til deres aktionærer en gang om året. De forventer at udbetale 6,92% i udbytte. Du for altså udbetalt et beløb hvert år hvis du ejer aktier hos telenord, som du enten kan bruge til dit forbrug eller investerer i yderligere aktier.

Det er vigtigt at huske, at selvom du får udbetalt udbytte en gang om året fra telenord aktien, så ejer du stadig dine aktier og du kan dermed tjene penge på to måder når du køber udbytte aktier. Du tjener både penge på dine aktien når kursprisen stiger, men du tjener også penge en gang årligt når der udbetales udbytte.

Herunder kan du se rengskabet for Telenord danske afdeling for de seneste 5 år.

telenord aktie

Køb din første Telenord udbytteaktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Telenord så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Telenord aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Telenord aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første aktier. 

For at finde telenord aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Telenord aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.