Orkla er en af Norges største virksomheder når det kommer til salg af mærkevare, kemi og finansielle investeringer. Det er en virksomhed som har fart på, og det er en aktie som jeg selv ejer en del af. Jeg vil anbefale dig det er en aktie som du undersøger nærmere og ser om den er noget for dig.

Orkla blev stiftet i 1904 af Christian Thams i Norge. De havde i 2021 21.423 medarbejder, det tal er kun vokset igennem 2022. de omsatte for intet mindre end 65 milliarder norske kroner helt tilbage i 2008, deres omsætning forventes at være mere end 200 milliarder her i 2023.

Herunder kan du se en graf for Orkla aktien igennem det sidste 5 år. 

Graf over Orkla Aktier

orkla aktier

Orkla Aktier: Vores anbefaling

Her på findnorskeaktier er vores mission at give dig alt den information vi kan finde om norske virksomheder, så du kan træffe den helt rigtige beslutning inden du køber aktier i virksomheden.

Et af de bedste værktøjer som vi kan anbefale at du bruger, inden du træffer din beslutning er kursmål. Undersøg eventuelt også hvad banker og investeringsforeninger anbefaler og træf derefter din beslutning ud fra det og så brug din egen mavefornemmelse. 

Orkla: Udbytte

Orkla er en virksomhed som også udbetaler udbytte hvert år til deres aktionærer og det er også en af de store grunde til, hvorfor jeg mener det er en aktie som du bør undersøge nærmere. For udover at du tjener penge på at din aktie stiger i kurs, så vil du altså også tjene penge på dit udbytte som du for udbetalt en gang årligt. Hvor meget du får udbetalt at virksomheden, kommer helt and på hvor mange aktier du ejer og hvor godt et år orkla har haft.

Det er vigtigt at huske, at når du får udbetalt udbytte fra dine udbytteaktier, så skal du betale skat af beløbet. Det er ret simpelt du skal blot indtaste beløbet på din selvangivelse på skats hjemmeside en gang årligt.

Herunder kan du se rengskabet for orkla for de seneste 5 år.

orkla aktie

Køb din første orkla udbytteaktie 2023

Hvis du går og overvejer at investerer i Orkla så er der et par ting du skal gøre, hvis du ikke allerede har en bruger hos en handelsplatform. For at kunne købe aktier, skal du nemlig have en profil på en handelsplatform. Her kan vi anbefale dig etoro, det er en super nem og bruger venlig platform, som de fleste kan finde ud af at bruge meget hurtigt. 

Herunder har vi lavet en guide til hvordan du opretter en bruger på etoro handelsplatform og hvordan du nemt og hurtigt køber dine første aktier.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe orkla aktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Sådan køber du Telenord aktier

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første orkla aktier. 

For at finde orkla aktier, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Derefter kan du klikke på aktien for at læse en del mere om den og se grafer og kurspriser lige nu. 

For at købe dine Orkla aktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.