Når det kommer til norske udbytteaktier, så er det nogle af de mest populære aktier at investerer i for os her i norden og det er der mange gode grunde til. Når du ejer norske udbytteaktier så for du nemlig udbetalt udbytte pr aktie du ejer en gang om året, dem kan du så vælge at bruge til forbrug eller investerer yderligere i udbytteaktier.

Jeg har derfor valgt at samle en liste af de norske udbytteaktier, som jeg mener er gode og som er nogle udbytteaktier som du bør undersøge om de er noget for dig og din portefølje. Køb norske udbytteaktier til din aktieportefølje, hvis ønsker at have en lille del af det udbytte som virksomhederne du investerer udlodder til aktionærerne.

Herunder på siden kan du finde listen med de bedste norske udbytteaktier som vi mener er nogle du bør holde øje med her i 2023. Du kan også få vores anbefaling til den bedste aktieplatform. 

norske udbytteaktier

Bedste norske udbytteaktier 2023

  • Mowi – Denne virksomhed bliver anset for at være den største i verden indenfor deres branche nemlig opdrætter af laks. De har meddelt i 2022 at de udvider deres produktion her i 2023, og derfor bliver det også spændende at følge med i, hvor meget det kan vækste deres omsætning.
  • Orkla – Denne virksomhed er en af de største når det kommer til brands indenfor mærkevarer og de ejer da også en hel del af dem selv. Det er blandt andet dem som ejer Kims chips og mange andre kendte mærker.
  • DNB aktier – Det er Norges største bank og de har meddelt i 2022 at de er ved at forhandle med en af deres store konkurrenter om en fusion her i 2023, hvis denne aftale lykkes, vil det være en meget spændende aktie at eje.

Bedste handelsplatform til at købe norske udbytteaktier

Inden du kan gå i gang med at køne norske udbytteaktier, så skal du have valgt hvilken handelsplatform som du vil bruge til at købe og sælge dine norske udbytteaktier på. Vi anbefaler dig at du vælger en online handelsplatform så du ikke køber dine norske udbytteaktier igennem banken, fordi du betaler meget mere i kurtage og gebyr hos banken end du vil gøre hos de fleste platforme. Du vil derfor kunne spare rigtig mange penge på at købe dine norske aktier igennem en online handelsplatform såsom etoro eller Saxo investor.

Vi har her nedenfor en liste med nogle populære handelsplatforme med billig kurtage, gratis aktiedepot og god brugervenlighed, samt et stort udvalg af norske udbytteaktier.

Bedste aktieplatforme til køb af norske udbytteaktier

  1. eToro – Er nok den mest populære aktieplatform her i norden og de har da også mere end 5 millioner brugere på verdensplan. Det er en platform som er utrolig nem at navigere rundt på og så har de et bredt udvalg af norske udbytteaktier.
  2. SaxoInvestor – Er en dansk aktieplatform, som også er meget populære i Norden og den bliver også brugt at rigtig mange danskere til dagligt. Det er en platform som indberetter dit overskud eller underskud automatisk til skat, hvilket gør den til det oplagte valg, hvis du syntes det er en jungle at finde rundt i.

 

Vi anbefaler eToro når du skal købe dine norske udbytteaktier. En stor fordel ved at købe norske udbytteaktier på eToro er, at når du får dit udbytte fra dine aktier, så kan du få geninvesteret dit udbytte uanset hvor stort beløbet måtte være, og uden at dine investeringer bliver spist op af kurtage samt gebyr. eToro har 0 kr. kurtage på aktiehandel.

1. Vælg en handelsplatform

Inden du kan gå i gang med at købe Norske udbytteaktier, så skal du have valgt den handelsplatform som du ønsker at bruge. Der er et væld af forskellige platforme, som kan bruges. Vi har dog valgt at anbefale etoro, da det er en super nem og bruger venlig platform som egner sig rigtig godt til nybegyndere. 

Du har måske gået og overvejet at investerer igennem din bank? Det er dog ikke noget vi kan anbefale dig, da du kommer til at betale dyre domme i gebyrer.

Jeg anbefaler eToro, da kurtage er 0 kr. når du køber aktier på deres handelsplatform. Der er rigtig stor prisforskel på de forskellige platforme, derfor er det vigtigt du sætter dig ind i deres priser hvis du vælger en anden platform.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

2. Opret en konto

Så snart du er kommet ind på etoro hjemmeside, så kan du nemt og hurtigt oprette en bruger. Du skal blot klikke på “begynd at investere” og derefter kan du udfylde dine personlige oplysninger. 

Det er vigtigt du tjekker din mail når du har oprettet din bruger, du vil nemlig modtage en mail som du skal bekræfte. Det skal du for at verificere at det er dig som person.

etoro

3. Indsæt penge på din konto

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro, så er det næste trin at overføre penge til din konto som du vil investerer for.

 

4. Sådan køber du norske udbytteaktier?

Nu har du fået oprettet din konto hos etoro og du har overført midler til din konto, så nu er du faktisk klar til at købe dine første norske udbytteaktier.

For at købe norske udbytteaktier, så skal du bruge søgefeltet, hvor du skal indtaste navnet på den virksomhed som du gerne vil købe aktier hos. Der kan du også læse mere om aktien og se grafer for den over flere år.

For at købe dine norske udbytteaktier, så skal du blot klikke på ”Handel”.

norske grønne aktier

Gode norske udbytteaktier 2023

Herunder har jeg samlet en liste med de norske virksomheder, som jeg syntes bliver spændende at følge i 2023. Det er virksomheder som jeg også selv har købt aktier i, og derfor er det også nogle som jeg følger nøje. Det er store og veletableret norske virksomheder, som du har mulighed for at købe dig ind i.

Mowi aktie

mowi aktie

Mowi er en af verdens største virksomheder når det kommer til opdrætter af laks i verden. De har en kømpe produktion og de levere laks til mange forskellige lande i hele verden. Det er en virksomhed som har vækstet deres forretning igennem de sidste par år, og derfor er det også en aktie som jeg syntes er meget spændende at følge. Derudover så er det også en udbytteaktie.

Orkla aktie

orkla aktie

Orkla er en af de største forhandlere i verden når det kommer til mærkevare. Det er en virksomhed som ejer mange kendte brands rundt om i verden. Det er blandt andet dem som ejer kims chips, den gamle fabrik og mere end 50 andre. Det er også en udbytteaktie.

Equinor aktie

equinor aktie

Equinor er en af de store norske olie- og energiselskaber, som er blevet til efter to virksomheder har slået sig sammen. De er efterhånden blevet en af de helt store spillere i norden og de har vækstet deres forretning i de seneste 3 regnskaber. Derfor gør det, det også til en meget spændende aktie, som jeg tror vi kommer til at se meget mere til igennem de næste par år.

Udbytteskat for norske aktier

Hvis du ejer en eller flere udbytteaktier, så skal du selvfølgelig også betale skat af det udbytte som du får udbetalt en gang årligt. Det er ret simpelt, når du først har prøvet det en gang eller 2.

Du også være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis udelukkende skal betale udbytteskat i Danmark. Hvis du køber en udbyttebetalende ETF eller aktie i en udenlandsk virksomhed, så skal du også betale skat af udbyttet til det land hvor virksomheden er fra.

Det hedder kildeskat, og er faktisk i modsætning til gevinsten ved aktiehandel, hvor du kun betaler dansk skat. Det er vigtigt at være opmærksom på én bestemt ting: Om det pågældende land (norge) har en skatteaftale med Danmark. Hvis dette ikke er tilfældet, så ender du med at blive dobbeltbeskattet, og det kan ret hurtigt spise 50% eller mere af dit afkast.